پیشگیری از سندرم داون

باز نشر مطالب این سایت

مطالب این سایت توسط متخصصین و صاحب نظران رشته های مختلف و با تکیه بر منابع علمی و شیوه نامه های استاندارد تهیه شده است و آماده سازی آن ها متضمن زمان قابل توجه در تحقیق و جستجو در این منابع بوده است. همه حقوق مادی و معنوی این نوشته به وب سایت آزمایشگاه و مرکز مشاوره ژنتیک ژن تعلق دارد. باز نشر این مطالب به هر شکل ممکن(از قبیل وب سایت ها، کتاب ها و نشریات، اپلیکیشن های موبایل، سخنرانی ها و...) به شکل جزیی یا کلی تنها با ذکر نام منبع و لینک زنده این سایت به شرح زیر مجاز است:

منبع: وب سایت کلینیک ژن- مرکز مشاوره و آزمایشگاه ژنتیک

آیا می دانید؟
شایعترین علت عقب ماندگی ذهنی ژنتیکی سندرم داون (منگولیسم) می باشد.
سندرم داون باعث عقب ماندگی ذهنی، دیسمورفیسم (بدشکلی)، نقایص مادرزادی قلبی و برخی دیگر از ناهنجاری های مادرزادی می شود.
در هر بارداری خطر بروز سندرم داون وجود دارد
ابتلای جنین به سندرم داون ارتباطی با نوع ازدواج نداشته و هم در ازدواج های فامیلی و هم ازدواج های غیرفامیلی خطر بروز این بیماری وجود دارد.
فقدان سابقه ابتلا به سندرم داون در خانواده نیز کاهش دهنده خطر بروز آن نبوده و احتمال بروز این بیماری صرفنظر از اینکه در خانواده سابقه این بیماری وجود نداشته است، همچنان وجود دارد.

آیا می دانید؟
امروزه با بهره گیری از زوش های نوین غربالگری و نیز تکنیک های تشخیص قبل از تولد، می توان اکثریت قریب به اتفاق موارد سندرم داون را در دوران جنینی تشخیص داده و از تولد نوزاد مبتلا پیشگیری نمود.
تنها راه پیشگیری از تولد فرزندان مبتلا به سندرم داون، غربالگری همه ماردان باردار صرفنظر از سن مادر و سوابق خانوادگی می باشد. از این رو، غربالگری ناهنجاری های شایع کروموزومی به همه ماردان باردار توصیه می شود

غربالگری با روش های مختلف و در سنین مختلف
بارداری انجام می شود اما بهترین نوع غربالگری، غربالگری سه ماهه اول بارداری (هفته ۱۱ تا ۱۳ بارداری) بر مبنای پروتوکل های استاندارد مراکز بین المللی می باشد.
غربالگری سه ماهه اول، علاوه بر قدرت تشخیص بالاتر (بیش از ۹۵ درصد)، از خطای کمتری هم برخوردار بوده (مثبت کاذب کمتر از ۵ درصد) و در نتیجه باعث کاهش میزان نمونه گیری از جنین (آمنیوسنتز) می شود.

20130421-084600.jpg