مشاوره ژنتیک ناباروری

مشاوره ژنتیک ناباروری
مشاوره ژنتیک ناباروری

ناباروری، توسط سازمان بهداشت جهانی به عنوان ناتوانی در بارداری پس از یک سال رابطه جنسی بدون محافظت تعریف می‌شود. بر اساس این تعریف  حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد از کل زوج‌ها نابارور هستند و این موضوع، ناباروری را به یک وضعیت شایع تبدیل می‌کنند. علل مردانه و زنانه به طور مساوی در ناباروری نقش دارند. درگذشته تمرکز تشخیص، مشاوره و مداخلات درمانی بر روی شریک زن بوده است، اما امروزه ثابت شده است که علل ناباروری به طور مساوی بین شریک مرد و زن توزیع شده است. در واقع، در یک سوم از کل موارد ناباروری، هر دو شریک در ایجاد این وضعیت نقش دارند. دارند. از آنجایی که ۵ تا ۱۰ درصد از موارد ناباروری زنان و ۵ تا ۲۰ درصد از موارد ناباروری مردان ریشه‌های ژنتیکی قابل شناسایی در تجزیه و تحلیل‌های تشخیصی موجود دارند، لازم است هر دوی زوجین بعد از ارزیابی های اولیه متخصصین زنان و مردان مورد مشاوره و بررسی های ژنتیکی قرار بگیرند.

قبل از مشاوره ژنتیک، زوج نابارور باید تحت نظر متخصص زنان و متخصص مردان/ آندرولوژی مورد معاینه و ارزیابی قرار بگیرند. ارزیابی ها ممکن است شامل شرح حال، پروفایل هورمونی، معاینه فیزیکی، سونوگرافی و آنالیز مایع منی در مردان می باشند.

مشاوره ژنتیک در ناباروری دو هدف اصلی دارد:

۱. کمک به شناسایی اینکه آیا ناباروری در اثر یک زمینه ژنتیکی ایجاد شده است یا نه.

آزمایش‌های ژنتیکی نقش مهمی در تشخیص و مدیریت ناباروری دارند و می‌توانند به “شناسایی علل ژنتیکی ناباروری”، “ارزیابی خطر انتقال بیماری‌های ژنتیکی به فرزندان” و “راهنمایی درمان‌های ناباروری” کمک کنند. 

برای آگاهی بیشتر در این زمینه مطالب زیر را مطالعه نمایید:

مشاوره ژنتیک ناباروری: تست های ژنتیکی در مردان نابارور

مشاوره ژنتیک ناباروری: تست های ژنتیکی در زنان نابارور

۲. افزایش شانس موفقیت درمان های کمک باروری.

استفاده از تست های ژنتیکی پیش از لانه گزینی (Preimplantation Genetic Testing – PGT) می‌تواند به افزایش احتمال تولد موفق از طریق روش های درمان کمک باروری مانند IVF و کاهش خطر انتقال اختلال ژنتیکی کمک کنند. در طی جلسات مشاوره ژنتیک، پزشک مشاور ژنتیک با بررسی سوابق و نتایج بررسی های ژنتیکی انجام شده می تواند به زوجین در درک علل ژنتیکی زمینه ای بروز ناباروری، راه حل های موجود برای افزایش موفقیت درمان، ریسک انتقال بیماری به فرزندان و روش های موجود برای کاهش ریسک انتقال بیماری و جلوگیری از ابتلای فرزندان به بیماری زوجین را راهنمایی کند. در صورتیکه بر اساس سوابق و مدارک استفاده از این تکنیک ها براساس زوجین سودمند باشد، مشاور ژنتیک با ارائه آگاهی های مورد نیاز در مورد مزایا و محدودیت های تکنیکی، به زوجین کمک می کنند بهترین روش درمان را انتخاب نمایند.

تکنیک های مختلف PGT شامل PGT-A، PGT-SR و PGT-M تکنیک های ژنتیکی مبتنی بر روش های کمک باروری مانند IVF هستند که می توانند برای مقاصد فوق مورد استفاده قرار بگیرند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد PGT مطالب زیر را نیز مطالعه نمایید:

مشاوره ژنتیک PGT :PGT چیست؟
مشاوره ژنتیک PGT: انواع PGT کدامند؟
مشاوره ژنتیک PGT: مراحل PGT کدامند؟ و این مراحل چقدر طول می کشند؟

در صورت تمایل به دریافت مشاوره ژنتیک یا نیاز به انجام تست ژنتیک، جهت هماهنگی و تعیین نوبت مراجعه اینجا را کلیک کنید.

روزها و نوبت مشاوره و آزمایش ژنتیک

همه روزهای هفته از ساعت هشت صبح تا 6 بعد از ظهر (پنج شنبه ها تا 12 ظهر) پاسخ آزمایش با ارایه رسید تنها به خود فرد داده خواهد شد. مگر آنکه در روز مراجعه فرم مخصوص معرفی نماینده را پر کرده باشد.

نوبت مشاوره ژنتیک

نوبت آزمایش ژنتیک