
فهرست:
آیا سرطان ژنتیکی است؟ سرطان (Cancer) گروهی پیچیده از بیماریهاست که با ۳ ویژگی اصلی شناخته میشود. رشد کنترلنشده سلولها، توانایی آنها در تهاجم به بافت های مجاور وگسترش به سایر بخشهای دوردست بدن . این بیماری اغلب بهعنوان یک بیماری واحد در نظر گرفته میشود. امادر واقع سرطان شامل بیش از ۱۰۰ نوع مختلف است. هرکدام از آنها علل، رفتارها و گزینههای درمانی خاص خود را دارند.
سرطان چگونه ایجاد می شود؟
سرطان بیماری است که در آن برخی از سلول های بدن به طور غیرقابل کنترلی رشد می کنند و به سایر قسمت های بدن گسترش می یابند. سرطان می تواند تقریبا در هر نقطه از بدن انسان شروع شود. به طور معمول، سلول های انسانی از طریق فرآیندی به نام تقسیم سلولی، رشد می کنند و تکثیر می شوند. تا سلول های جدیدی را که بدن به آنها نیاز دارد، تشکیل دهند. هنگامی که سلول ها پیر می شوند یا آسیب می بینند، می میرند و سلول های جدید جای آنها را می گیرند. گاهی اوقات این فرآیند منظم از بین می رود. سلول های غیر طبیعی یا آسیب دیده در زمانی که نباید تکثیر شوند، رشد می کنند. و در زمانی که باید از بین بروند، از بین نمی روند.
سرطان یک بیماری ژنتیکی است. و در اثر تغییرات در ژن هایی ایجاد می شود که نحوه عملکرد و رشد سلول های ما را کنترل می کنند. این تغییرات منجر به آسیب DNA سلول ها می شود. بدن به طور معمول سلول های دارای DNA آسیب دیده یا جهش یافته را قبل از سرطانی شدن از بین می برد. اما توانایی بدن برای انجام این کار با افزایش سن کاهش می یابد. این بخشی از دلایلی است که چرا خطر ابتلا به سرطان با افزایش سن بالا می رود.
تومورهای خوش خیم و بدخیم
سلول های دارای DNA آسیب دیده ممکن است تومورهایی را تشکیل دهند که توده هایی از بافت هستند. تومورها می توانند سرطانی یا بدخیم باشند یا سرطانی نباشند (خوش خیم).
تومورهای بدخیم
تومورهای بدخیم یا سرطانی به بافت های مجاور گسترش می یابند و می توانند به مکان های دوردست بدن حمله کنند و تومورهای جدیدی را تشکیل دهند. به این فرآیند متاستاز گفته می شود. تومورهای سرطانی در برخی موارد بعد از درمان اولیه مجددا رشد می کنند. بسیاری از سرطان ها تومورهای جامد را تشکیل می دهند، اما سرطان های خون، مانند لوسمی، منجر به تشکیل توده نمی شوند.
تومورهای خوش خیم
تومورهای خوش خیم به بافت های مجاور گسترش نمی یابند و به بافت های دورردست حمله نمی کنند. هنگامی که برداشته می شوند، معمولا دوباره رشد نمی کنند. با این حال، تومورهای خوش خیم گاهی اوقات می توانند بسیار بزرگ باشند. برخی از آنها می توانند علائم جدی ایجاد کنند یا تهدید کننده زندگی باشند. مانند تومورهای خوش خیم در مغز.
در صورت تمایل به دریافت مشاوره ژنتیک یا نیاز به انجام تست ژنتیک، جهت هماهنگی و تعیین نوبت مراجعه اینجا را کلیک کنید.