لب شکری علل مختلف ژنتیکی یا محیطی دارد. اختلال عملکرد در چندین ژن در ارتباط با این بیماری شناخته شده است. از طرفی چندین سندرم مرتبط بالب شکری نیز شناخته شده اند. بعلاوه این حالت گاها در بعضی خاناده ها به صورت تکرار شونده دیده می شود. در مجموع این حالت را نتیجه ترکیب عملکرد محیط و ژن ها می شناسند. معمولا لب شکری در زمان تولد شناخته می شود اما در دوران قبل از تولد نیز قابل تشخیص است. علیرغم همه این ها در حال حاضر رابطه علت و معلولی مستقیم بین فاکتورهای موثر ذکر شده هنوز روشن نیست.
لب شكرى و شكاف كام و يا ناهنجاري هاي مشابه كه مي توانند با هم و يا به تنهايي اتفاق بيفتند از ناهنجاري هاي شايع در چهره مي باشند و به طور كلي از هر ٥٠٠ نوزاد متولد شده يك نفر را درگير مي كنند. با احتساب اندكي بيش از يك ميليون تولد در سال در كشور ما تخمين زده مي شود كه سالانه حدود دو هزار نوزاد به اين حالات مبتلا مي شوند.
علت به وجود امدن اين ناهنجاري ها بسته به اينكه به تنهايي اتفاق بيفتند و يا توام با يكديگر باشند و يا ساير قسمت هاي بدن نيز درگير باشد مةفاوت است.
ريسك عود
احتمال تكرار بيماري بسته به علت آن و اينكه يك طرفه يا دو طرفه باشد و يا اينكه توام با ناهنجاري هاي ديگر باشد يا نباشد متفاوت است. به علاوه جنسيت فرد مبتلا و فردي كه در خطر است نيز در تعيين احتمال تكرار بيماري در خانواده تاثير دارد. كمترين خطر براي موارديست كه فرد مبتلا مذكر باشد و لب شكري وي نيز يك طرفه باشد.
در صورتي كه هيچكدام از والدين مبتلا نباشند اين موضوع مي تواند به دليل تركيب عوامل محيطي و ژنتيكي ايجاد شده باشد اما مي تواند به دليل علل ژنتيكي مغلوب نيز ايجاد شده باشد كه افتراق اين دو حالت مشكل است.
به طور كلي در حالت ذكر شده ريسك تكرار بين ٣ تا ٥ درصد مي باشد. جزییات بیشتر به زودی در این سایت خواهد آمد.