ازدواج دو مینور منطقی است یا نه؟

باز نشر مطالب این سایت

مطالب این سایت توسط متخصصین و صاحب نظران رشته های مختلف و با تکیه بر منابع علمی و شیوه نامه های استاندارد تهیه شده است و آماده سازی آن ها متضمن زمان قابل توجه در تحقیق و جستجو در این منابع بوده است. همه حقوق مادی و معنوی این نوشته به وب سایت آزمایشگاه و مرکز مشاوره ژنتیک ژن تعلق دارد. باز نشر این مطالب به هر شکل ممکن(از قبیل وب سایت ها، کتاب ها و نشریات، اپلیکیشن های موبایل، سخنرانی ها و...) به شکل جزیی یا کلی تنها با ذکر نام منبع و لینک زنده این سایت به شرح زیر مجاز است:

منبع: وب سایت کلینیک ژن- مرکز مشاوره و آزمایشگاه ژنتیک

پاسخ به اين سوال جوانب گوناگون دارد. تنها بخشي از اين پاسخ به ژنتيك و مشاوره ژنتيك مرتبط مي شود كه ما به آن خواهيم پرداخت. اما اين سوال جوانب ديگري دار كه اجتماعي’ شخصي ‘ و روانشناختيست كه خارج از موضوع تخصصي اين سايت است.
نكته اول اينكه بر خلاف گذشته و بر خلاف مشاوره هاي غير تخصصي، در حال نظريه علمي مبتني بر ان است كه مشاوره ژنتيك جنبه غير دستور و غير قضاوتي دارد لذا اينكه يك ازدواج منطقيست ياخير به عهده مشاور نيست بلكه به عهده زوجين مي باشد.

نكته دوم: وظيفه مشاور ان است همه جوانب موضوع يا مشكل احتمالي براي زوجين توضيح داده شود و انها به صورت آگاهانه در اين زمينه به صورت مستقل تصميم بگيرند.
نكته سوم: به صورت خاص در مورد تالاسمي مينور يا اصطلاح دقيقتر در مورد ناقلين تالاسمي ان است كه ازدواج ان ها با احتمال بيست و پنج در صد منجر به تولد فرزندًمبتلا به تالاسمي خواهد شد كه فرد مبتلا علايم خاص بيماري تالاسمي راخواهد داشت. جزييات علايم بيماري تالاسمي در جاي ديگر توضيح داده شده.
نكته چهارم اين كه امكان تشخيص و تعيين جهش در ناقلين وجود دارد و لذا مي توان در دوران بارداري جنين مبتلا به تالاسمي را تشخيص داد و برابر ضوابط موجودٍدر كشورمان امكان ختم بارداري در صورت درخواست خانواده در صورتي كه در زمان مناسب براي تشخيص مراجعه كرده باشند وجوددارد. اما اين موضوع متضمن ملاحظاتيست. ازجمله هزينه ها و ملاحظات شخصي و اعتقادي و اخلاقي و نيز استرس هاي بالقوه كه بر خانواده وارد خواهد شد. از طرفي اين موضوعات مطرح است و از سوي ديگر خواست زوجين مبني بر ازدواج. و بنابراين همانگونه كه مي توان نتيجه گيري نمودپاسخ و اظهار نظر نمودن در موردًمنطقي بودن يا نبودن اين ازدواج ساده نيست. و مطمئنا تصميم گيري افراد گوناگون متفاوت خواهد بود.
لذا لازم است هر زوج در جلسات مشاوره ژنتيك از همه جنبه هاي موضوع آگاه شود و سپس متناسب با ديدگاه ها و نظرات و احساسات و اعتقادات خود تصميم گيري نمايند. در آينده در يك مبحث جامع بيشتر به اين موضوع خواهيم پرداخت.

20121130-175534.jpg