
این موضوع به این نکته بستگی دارد که آزمایش به چه منظوری درخواست شده است. برای مثال اگر انجام آزمایش در راستای تایید تشخیص یک بیماری بوده باشد و تایید تشخیص منوط به انجام آن بوده باشد طبیعیست که انجام ندادن آن منجر به عدم حصول تشخیص قطعی بیماری خواهد بود و همچنان این ابهام باقی میماند که تشخیص بیماری چیست. یا اگر آزمایش به منظور تشخیص حالت ناقلی یک بیماری بوده باشد انجام ندادن آن منجر به آن میشود که همچنان این ابهام باقیست که آیا شما ناقل بیماری هستید یا خیر؟ در نتیجه همچنان این ابهام باقی میماند که آیا بیماری مورد نظر در فرزندان شما اتفاق خواهد افتاد یا نه؟
در اینجا به طور خلاصه برخی از پیامدهای بالقوه آورده شده است:
اطلاعات محدود: ممکن است شناسایی خطرات ژنتیکی برای برخی بیماریها یا شرایط خاص را از دست بدهید، که میتواند به پیشگیری یا درمان زودهنگام کمک کند.
عدم قطعیت: بدون آزمایش ژنتیک، پیشبینی یا درک خطرات ارثی سلامت برای خود یا خانوادهتان ممکن است دشوارتر باشد.
فرصتهای از دست رفته برای مراقبت شخصی: آزمایشهای ژنتیک میتوانند درمانهای پزشکی یا اقدامات پیشگیرانه متناسب را هدایت کنند، که بدون آزمایش از آنها بهرهمند نخواهید شد.
چالشهای برنامهریزی خانواده: اگر به بچهدار شدن فکر میکنید، آزمایش ژنتیک میتواند به ارزیابی خطر انتقال بیماریهای ارثی کمک کند. بدون آن، ممکن است این خطرات ناشناخته بمانند
در نهایت، تصمیم به انجام آزمایش ژنتیک شخصی است و به اهداف، نگرانیها و شرایط سلامتی شما بستگی دارد. اگر مطمئن نیستید، مشاور ژنتیک میتواند به شما در سنجش مزایا و معایب کمک کند.