با سلام
اثرات صرع بر بارداري از چند جنبه اهميت دارد
اول: سير بارداري و سلامت مادر
به طور كلي مادراني كه مبتلا به صرع هستند در دوران بارداري بيشتر از سايرين در معرض برخي مشكلات و عولرض بارداري هستند كه از جمله اين ها فشار خون دوران بارداري و خون ريزي و يا جدا شدن جفت از رحم مي باشد. بعضي مادران نيز در اين دوران بيش از قبل از بارداري دچار حملات صرع مي شوند. البته اين موضوع عم ميت ندارد و گاها بعضي مادران در دورا بارداري به حملات كمتري دچار ميشوند. به همين دليل توصيه مي شود قبل از بارداري با متخصص زنان و متخصص نورولوژي مشورت شود.
دوم: عوارض جنيني
بيش از نود درصد مادراني كه دچار صرع هستند فرزندان طبيعي به دنيا مي آورند. با اين وجود خطرات زير در جنين و نوزادان مادران صرعي در مقايسه با مادران غير صرعي بيشتر ديده مي شود.
١- تولد زودرس
٢- تشنج
٣- اختلالات خون ريزي دهنده
٤- عوارض داروها و اختلال در رشد و تكامل
مواردي از تاثير فاميلي با درجات مختلف بر تكرار صرع در نسل بعد و يا اثرات ان بربارداري وجود دارد. توصيه مي شود قبل از بارداري حتما به متخصص نورولوژي مراجعه نموده و نورولوژيست را تصميم خود براي بارداري مطلع نمايند. بر اين اساس داروي متناسب با بارداري تجويز مي شود. در خصوص احتمال تكرار از ديدگاه فاميلي توصيه مي شود علاوه بر اين به متخصص ژنتيك آشنا و صاحب تجربه در بيماري هاي نوروژنتيك و نورولوژيك مراجعه نمايند.
تحت هيچ شرايط بدون نظر متخصص نورولوژي داروي خود را قبل يا حين بارداري قطع نكنيد. هر گونه تغيير در دارو نيز مي بايست با نظر متخصص نورولوژي انجام گيرد.
موفق باشيد.